Το έργο μας - ΣτηρίΖω Όμιλος Εθελοντών Προσφοράς Ζακύνθου

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Ο όμιλος αγκαλιάζει τις οικογένειες και είναι κοντά τους σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Εκτός από το πρόγραμμα επισιτισμού που γίνεται σε μηνιαία βάση στις οικογένειες του ομίλου με την δωρεάν παροχή τροφίμων, στα πλαίσια του ομίλου δραστηριοποιούνται και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου στην προσφορά και στην αλληλεγγύη προς των συνάνθρωπο. Επίσης στο κανάλι μας συνεχώς ανεβαίνουν βίντεο ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου με χρηστικές συμβουλές για θέματα επικαιρότητας .

family support zakynthos

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Ο Όμιλος ΣτηρίΖω υποστηρίζει 70 άπορες οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας προερχόμενες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι κατηγορίες των ατόμων που εξυπηρετούμε είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή οικογένειες που έχουν μέλη με αναπηρία, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα τρίτης ηλικίας.

Όλοι οι ωφελούμενοι της δράσης μας εχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την οικονομική τους κατάσταση και την ανάγκη στην οποία βρίσκονται.

Οι όμιλος μας υποστηρίζει αυτές τις οικογένειες σταθερά και προγραμματισμένα, μηνιαίως και τους προμηθεύει με είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα (ξηρά & νωπά ), προϊόντα οικιακής καθαριότητας, καινούργια ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, κλπ. Η προσωπική επαφή με τις οικογένειες, μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τα προβλήματα της καθημερινότητας τους και να αναζητούμε λύσεις όπου είναι δυνατόν.

Παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει για τις οικογένειες ιατρική, ψυχολογική & οδοντιατρική υποστήριξη με την συνδρομή εθελοντών γιατρών. Παρέχονται επίσης λογοθεραπεία και κατ' οίκον ενισχυτική διδασκαλία.

Τα είδη και οι προσφερόμενες υπηρεσίες συγκεντρώνονται από ιδιώτες και εταιρείες χορηγούς που η ομάδα προσεγγίζει με συστηματική και λόγω των σημερινών συνθηκών, επίπονη προσπάθεια κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ιούνιος – Αυγούστος 2023

Τους μήνες Ιούνιο – Αυγούστο πραγματοποιούνται οι δράσεις Α Δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα απο ειδικά προγράμματα ,αφορά αποκλειστικά παιδιά των οικογενειών όπου οι γονείς τους εργάζονται και Β προγραμμά κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και εξόδων για τους ωφελούμενους τρίτης ηλικίας του ομίλου.


Απρίλιος 2023

Διοργάνωση Πασχαλινου bazzar στο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου με δημιουργίες των εθελοντών του ομίλου με στόχο την συγκέντρωση τροφίμων για τις οικογένειες του ομίλου.


Σεπτέμβριος 2022

Διοργανώθηκε και πραγματοποίηθηκε φιλανθρωπική συναυλία την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 9 μ.μ. στον λόφο του Στρανη τα έσοδα της οποιας διατέθηκαν για να αγοραστουν τρόφιμα για τις οικογένειες του ομίλου.


Ιούνιος-Δεκεμβρίος 2022

Εργαστηρια δημιουργικής απασχόλησης ατόμων τρίτης ηλικίας.

Μία ομάδα εξειδικευμένων Εθελοντων υλοποιεί τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης ηλικιωμένων με αντικείμενο την ζωγραφική, τις χειροτεχνίες, το πλέξιμο, με στόχο την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου δημιουργικά και την κοινωνικοποίησή τους. Οι δημιουργίες θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση του ομίλου.


Μάρτιος 2022

Αποκριάτικο φιλανθρωπικό πάρτυ

Μεταμφιεζομαστε, διασκεδάζουμε, παίζουμε και προσφέρουμε στον συνάνθρωπο..!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 16.00-21.00 στο Caretta Kidom , φιλανθρωπικό αποκριάτικο πάρτι, μέρος τον εσόδων θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων.


Φεβρουαρίος 2022

Γεύματα Αλληλεγγύης

Σήμερα σε συνεργασία με την Χεν Ζακύνθου πραγματοποίησαμε την δράση Γεύματα Αλληλεγγύης μοιράζοντας κατ οίκον 57 μερίδες φαγητό φτιαγμένο με αγάπη... Το μενού περιλάμβανε κοτόπουλο με πατάτες, μπριζόλες με πατάτες σαλάτες εποχής, χαλβά σιμιγδάλι και αναψυκτικά..


Δεκέμβριος 2021

Φιλανθρωπικο bazzar “ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ “ σε συνεργασία με την Χεν Ζακύνθου την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στον Κόκκινο βράχο με τα εσοδα του οποίου αγοράστηκαν τρόφιμα για τις οικογένειες του ομίλου εν όψη των εορτών.

Δράση Γίνε ο Αγιος Βασίλης

Τα παιδιά των οικογενειών έγραψαν τα γράμματα τους στον Αγιο Βασίλη με την επιθυμία να εκπληρωθούν οι ευχές τους .Φέτος καταφέραμε και εκπληρώσαμε 47 ευχές παιδιών σκορπίζοντας χαμογέλα και κρατώντας την ελπίδα τους ζωντανή για ένα καλύτερο μέλλον.

Προσφορά στο ειδικό επαγγελματικό λύκειο Ζακύνθου.

Στο πλαίσιο των Χριστουγενιάτικων δράσεων του ομίλου προσφέραμε συμβολικά δώρα στα παιδία


Νοέμβριος 2021

Τον μήνα Νοέμβριο πραγματοποιηθήκε μια φιλανθρωπική λοταρία με κλήρωση στις 30 Νοεμβρίου 2021 , με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν τρόφιμα για τις οικογένειες του ομίλου .


Οκτώβριος 2021

Ο Όμιλος Εθελοντών Προσφοράς ΣτηρίΖω, στα πλαίσια των δράσεών του για την ευαισθητοποιήση του κοινωνικού συνόλου και την προστασία της παιδικής ηλικίας ανακοινώνει την έναρξη των Εργαστηρίων Γονέων , βιωματικών εργαστηρίων με ψυχοκοινωνικό περιεχόμενο με στόχο κάθε γονέας μέσα απο την συμμετοχή του σε αυτό να κατανοήσει τις συμπεριφορές του παιδιού του , να βρεί τρόπους διαχείρησης θεμάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει δυσκολίες , να μάθει τον εαυτό του και να κάνει το παιδί του χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Ένα σύνολο απο καταξιώμενους κοινωνικους επιστήμονες , ψυχολόγους , κοινωνικούς λειτουργούς , λογοθεραπευτές , εργοθεραπευτές κ.α. Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη αυτού του σκοπού .Η συμμετοχή είναι δωρεάν για κάθε γονιό , οι συναντήσεις είναι 2 φορές την εβδομάδα , μέρες και ώρες που θα καθοριστούν απο τον κάθε συλλόγο και τον όμιλο μας.


Σεπτέμβριος 2021

Mε την έναρξη της σχολικής χρονία ο όμιλος ΣτηρίΖω πρόεβη σε μια κίνηση Αγάπης και Προσφοράς δωρίζοντας σχολικά είδη στο ειδικό Λύκειο Ζακύνθου Ε.Ν.Ε.Ε.Γ.Υ.Λ στα παιδιά με αναπηρία με την ευχή μιας καλής και δημιουργικής χρονιάς .


Αύγουστος 2021

Ο όμιλος διοργάνωσε μια φιλανθρωπική μουσικοχορευτική παράσταση Ολοί Μαζί μια Αγκαλία , στην οποία συμμετείχαν σχόλες χωρού και μουσικά σχήματα περνώντας το μηνύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.


Ιούλιος 2021

Τον Ιούλιο ο όμιλος διοργάνωσε μια φιλανθρωπική μουσικοχορευτική παράσταση Ολοί Μαζί μια Αγκαλία , στην οποία συμμετείχαν σχόλες χωρού και μουσικά σχήματα περνώντας το μηνύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.


Ιούνιος 2021

Πραγματοποιήθηκε το STHRIZW CAMP για παιδιά ηλικίας 05 εως 12 ετών όπου μέσα από το παιχνίδι και διαφορές δραστηριότητες ευαισθητοποιούνται τα παιδιά στην προσφορά και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό .Σέ ειδικά διαμορφωμένες πίστες τα παιδιά αγωνίστηκαν σε όμαδες συμβάλλοντας με την συμμετοχή τους να αγοραστούν τρόφιμα για τις οικογένειες του ομίλου.

Τραπεζικός λογαριασμος εθνική
iban GR 5301103450000034500882187
Δικαιούχος ΣτηρίΖω Ομιλος εθελοντών προσφοράς Ζακυνθου .



Μάϊος 2021

Ημέρες Καριέρας 12-05-2021 έως 16-05-2021 πραγματοποιήθηκαν στο προφίλ μας στο Facebook ΣτηρίΖω Ζάκυνθος αναρτήσεις εύρεσης εργασίας με στόχο να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να βρουν εργασία . Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη τόσο από τους εργοδότες όσο και από ενδιαφερόμενους , ο στόχος επιτεύχθηκε και περισσότεροι απο 20 συμπολίτες μας βρήκαν εργασία σε μία δύσκολο τουριστική περίοδο όπως αυτή εξαιτίας της πανδημίας .



Ιανουάριος 2021

Η εφημερίδα Ημέρα τση Ζάκυνθος για πρώτη φορά θέσπισε τα βραβεία ΕυΓε με σκοπό την ανάδειξη ατόμων και ομάδων και να τους τιμήσει για το έργο τους και τις πράξεις τους που τους ξεχώρισαν. Στην κατηγορία Κοινωνια ο όμιλος εθελοντών προσφοράς Ζακύνθου ΣτηριΖω είχε μια υποψηφιότητα.





Δεκέμβριο του 2020

συνεχίστηκαν οι συναυλίες Αλληλεγγύης όπου δημιουργήθηκαν δύο εορταστικά βίντεο με ζακυνθινούς καλλιτέχνες τα οποία δημοσιευθήκαν Παραμονή Χριστουγέννων και Παραμονή Πρωτοχρονιάς για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του . Επιπλέον δύο νέες δράσεις υλοποιήθηκαν , η μία που ονομάζεται “ Γινε ο Άγιος Βασίλης ” όπου τα παιδία των οικογενειών έγραψαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη με το δώρο που επιθυμούσαν και την ευχή να το αποκτήσουν , μέσα σε αυτή την δράση πραγματοποιήθηκαν όλες οι ευχές των παιδιών και μοιράστηκαν συνολικά 80 δώρα από τον Άγιο Βασίλη του ΣτηρίΖω τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον ιό. Η δεύτερη δράση μας αφορούσε μια “ Κίνηση Αγάπης ” σε όλες τις δομές ειδικής αγωγής του νησιού Ειδικό Δημοτικό Σχολείο , Ε.Ε.Ε.Ε.Κ , Ειδικό Νηπιαγωγείο , Ε.Ν.Ε.Γ.Υ.Λ , τμήμα Αμέα Οδάζ που διανεμήθηκαν συνολικά 250 δώρα στα παιδιά. Τα ¨Γεύματα Αλληλεγγύης ¨ πραγματοποιήθηκαν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μοιράζοντας ολοκληρωμένα εορταστικά γεύματα σε 100 συμπολίτες μας.





Νοέμβριο του 2020

Ο όμιλός μας πραγματοποίησε την δράση ¨ Γεύματα Αλληλεγγύης ¨ οπου προσφέραμε μερίδες φαγητού σε κοινότητες του νησιού σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους όπου αναλάμβαναν την διανομή του φαγητού στις 16/11/2020 βρισκόμασταν στην Λιθακία και στις 29/11/2020 στις Βολίμες όπου μοιράσαμε 120 μερίδες φαγητού . Μια άλλη δράση μας για τον μήνα Νοέμβριο αφορά τις ¨Συναυλίες Αλληλεγγύης ¨ που γίνονται ζωντανά μέσα απο το προφίλ μας στο facebook και instagram, φιλοξενώντας ζακυνθινούς καλλιτέχνες με στόχο την διασκέδαση και την ψυχαγωγία του κοινωνικού συνόλου απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία εν μέσω της πανδημίας





Οκτώβριο του 2020

άρχισε να λειτουργεί το πρόγραμμα Αγωγή στον Εθελοντισμό για παιδία των ηλικιών 4 ετών έως 12 ετών όπου μέσα από την δημιουργική απασχόληση και το παιχνίδι τα παιδία μυούνται στις αξίες της προσφοράς , του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο .





Σεπτέμβριο του 2020

πραγματοποιήθηκε μέσα από τον όμιλό μας το πρόγραμμα Δωροκάρτες Αλληλεγγύης όπου μέσα από χορηγίες εξαφανίζονται χρηματικά ποσά που γίνονται κάρτες δώρου σε τοπικά καταστήματα προκειμένου οι οικογένειες να αγοράσουν τα απαραίτητα για να καλύψουν τις ανάγκες τους . Στις 14/09/2020 μέχρι 20/09/2020 πραγματοποιήθηκε μια φιλανθρωπική λοταρία ¨ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και ΔΡΩ¨ για να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν τρόφιμα για τις οικογένειες όπου κληρώθηκε την Κυριακή 20/09/2020 live στο προφίλ μας στο facebook ΣτηρίΖω Ζάκυνθος και στο κανάλι μας στο youtube ΣτηρίΖω Ζάκυνθος μια συσκευή ταμπλετ. Επίσης στο κανάλι μας συνεχώς ανεβαίνουν βίντεο ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου με χρηστικές συμβουλές για θέματα επικαιρότητας .